fbpx
DIENSTEN

E-mail marketing

MANIFESTO
"Email has an ability many channels don't: creating valuable, personal touches - at scale." - David Newman

Of je nu net begint met je onderneming of je al jaren bezig bent; het verzamelen van e-mailadressen is altijd van belang. Hier kun je vaak nieuwe klanten uithalen. Hierna komt e-mail marketing bij kijken. Een belangrijk onderdeel om de leads daadwerkelijk binnen te halen.

Voor alle nieuwsbrieven of andere e-mail marketing onderwerpen, bedenken we een sterk onderwerp. Een goed onderwerp zorgt ervoor dat meer mensen de e-mail openen. Vervolgens is de content on point en spreekt het de mensen aan die de e-mail lezen. De call-to-action knop is misschien wel het belangrijkste.

Voordelen

Interessante titel -> Hogere openingsrate
Goede content -> Interesse wekken van de lezer
Duidelijke call-to-action -> Meer verkeer naar je website

Doelgroep splitsen

Ben je op zoek naar nieuwe klanten? Dan kan e-mailmarketing dus goed helpen. Standaard nieuwsbrieven worden snel gezien als onnodige reclame. Daarom is het van belang dat er daadwerkelijk iets interessants te lezen is. Heb je bijvoorbeeld eens gedacht aan het splitsen (of segmenteren) van je doelgroep? Stel je verkoopt fietsen, dan kun je de doelgroep makkelijk opsplitsen in ‘herenfietsen’, ‘damesfietsen’, ‘kinderfietsen’ en ‘racefietsen en mountainbikes’. Opsplitsen kan ook op basis van interesse en/of locatie. Een e-mail over carnavalskleding zal minder goed presteren in Friesland dan in Noord-Brabant. Andersom geldt hetzelfde; een e-mail over de elfstedentocht presteert waarschijnlijk beter in het noorden van Nederland.

Nieuwsbrief? Nee!

Een nieuwsbrief wordt tegenwoordig nog steeds verstuurd, maar wordt steeds minder relevant. Alwéér een mailtje met onnodige reclame. In plaats daarvan, zorg dat je e-mail aansluit bij de behoefte van de klant. Naast het opsplitsen van de doelgroep, moet er ook aan de content gedacht worden. Lange stukken tekst met schreeuwende acties werken averechts. Een relatie opbouwen door middel van persoonlijke aandacht is veel waardevoller.

Afzender en onderwerp

Zodra iemand de mailbox opent, ziet de lezer als eerst de afzender en het onderwerp van de e-mail. Zeg nu eerlijk, wat staat leuker: een mailtje ontvangen met afzender ‘Ruben van New Marketing Agency’ of enkel de bedrijfsnaam ‘New Marketing Agency’. Een interessant onderwerp zorgt ervoor dat meer mensen de e-mail openen, waardoor de open ratio omhoog gaat.

E-mail marketing is een proces waarbij constant wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd, om de engagement – en uiteindelijk de omzet – te verhogen.

Werk met ons

Telefoonnummer +31 6 57 31 67 54
E-mailadres info@newmarketingagency.com

Get in touch


Meld je aan voor onze nieuwsbrief over E-mail marketing
New Marketing Agency, All Rights Reserved. | Disclaimer | Privacy | Jobs | Contact